MENU BUFETOWE – KOLACJA WIGILIJNA 2024
PROPOZYCJA ORGANIZACJI IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWEJ
MENU 200zł/osobę
PRZYSTAWKI
Śledź po kaszubsku 100g,
Sałatka z pieczonym brokułem i serem feta 100g,
Mini kanapki z pastą rybną 3 szt.,
Pierogi z kapustą i grzybami 5 szt.,
Deski serów dojrzewających, wędlin i mięs 50g,
Pieczywo, masło
ZUPA
Barszcz czerwony z uszkami 300ml
DANIA GŁÓWNE
Stek z karpia smażony 100g,
Roladki z podudzia kurczaka zapiekane z warzywami i serem feta 100g,
Ziemniaki pieczone z ziołami 100g,
Grillowane warzywa 100g
DESERY
Ciasto czekoladowe 50g,
Sernik 50g,
Kompot z suszu 250ml
MENU 250zł/osobę
PRZYSTAWKI
Sałatka z pieczonych buraków z jajkiem i śledziem 100g,
Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym 3 szt.,
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 2 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami 5 szt.,
Deski serów i wędlin 50g,
Pieczywo, masło
ZUPA
Zupa rybna z dorszem i łososiem 300ml
DANIA GŁÓWNE
Pieczony dorsz w sosie koperkowym 100g,
Wolno pieczony kark wieprzowy z morelą i sosem demi glace 100g,
Świeża sałatka z warzywami i sosem vinegrette 100g,
Ziemniaki puree z masłem 100g,
Warzywa grillowane 100g,
DESERY
Jabłecznik 50g,
Piernik staropolski 50g,
Kompot z suszu 250ml
MENU 300zł/osobę
PRZYSTAWKI
Śledziki w 3 różnych odsłonach 100g,
Sałatka z krewetkami i awokado 100g,
Carpaccio z buraka z rukolą, serem kozim i granatem 100g,
Deski wędlin i serów z orzechami i owocami 50g,
Pierogi z kapustą i grzybami 5 szt.,
Terrina drobiowa z orzechami 50g,
Pieczywo, masło
ZUPA
Zupa borowikowa z kluseczkami 300ml
DANIA GŁÓWNIE
Udko z kaczki na czerwonej kapuście z jabłkami 100g,
Sandacz w sosie maślano-cytrynowym 100g,
Pieczone warzywa sezonowe 50g,
Kluski śląskie 50g,
Świeża sałatka z warzywami i sosem vinegrette 100g,
Ziemniaki opiekane z listkami tymianku 100g
DESERY
Jabłko nadziewane bakaliami z sosem waniliowym 1 szt.,
Mix ciast domowych 100g,
Kompot z suszu 250ml